Page 1 of 1

Problem with INCLUDE

Posted: Mon Oct 30, 2006 10:51 am
by Malu nair
I have sort job in which i need to include the dataset member using Include statement.

INCLUDE : COMPTKEY

// DD DSN=AA.TEST.COMPLAIN.LIST1,DISP=SHR

Job

//idT JOB IGUCID0000,'EXTRACTS',
// CLASS=2,MSGCLASS=X,NOTIFY=&SYSUID
//*
//STEP JCLLIB ORDER=AA.TEST.TASKS.JCLCARD
//STEP4 EXEC PGM=SORT
//SORTIN INCLUDE MEMBER=COMPTKEY
//SORTOUT DD DSN=AA.TEST.COMPLAIN.LIST5,
// DISP=(NEW,CATLG,DELETE),
// UNIT=SYSDA,
// SPACE=(CYL,(1,1),RLSE),
// DCB=(RECFM=FB,LRECL=23,BLKSIZE=0)
//SORTWK01 DD SPACE=(CYL,2),UNIT=TEMPDA
//SORTWK02 DD SPACE(CYL,2),UNIT=TEMPDA
//SYSOUT DD SYSOUT=*
//SYSIN DD *
OPTION COPY
/*

I have submitted this job.But its showing JCL ERROR 'EXPECTED CONTINUATION NOT RECEIVED' for the include statement.Here the include librarey is expanded but '\\' are not getting displayed .

Spool display
3 //STEP4 EXEC PGM=SORT
//*SORTIN DD DSN=AA.TEST.COMPLAIN.LIST1,DISP=SHR
4 // INCLUDE MEMBER=COMPTKEY
5 XXSORTIN DD DSN=AA.TEST.COMPLAIN.LIST1,DISP=SHR
6 //SORTOUT DD DSN=AA.TEST.COMPLAIN.LIST5,
// DISP=(NEW,CATLG,DELETE),
// UNIT=SYSDA,
// SPACE=(CYL,(1,1),RLSE),
// DCB=(RECFM=FB,LRECL=23,BLKSIZE=0)

Can anyone help me out?????? :?:

Posted: Fri Nov 10, 2006 2:47 am
by srilkrishy
Hi,
I tested the same case and is working fine.Here is the code.

Code: Select all

//PS020    EXEC PGM=ICETOOL                                          
//SYSOUT   DD  SYSOUT=*                                              
//TOOLMSG  DD  SYSOUT=*                                              
//DFSMSG   DD  SYSOUT=*                                              
//TEMP     INCLUDE MEMBER=TEMP                                       
//OUT1     DD  DSN=XXX.OUT,                    
//             DISP=(,CATLG,DELETE),                                 
//             UNIT=SYSDA,                                           
//             SPACE=(TRK,(25,25),RLSE),                             
//             DCB=(RECFM=FB,LRECL=80,BLKSIZE=800)                   
//TOOLIN   DD  *                                                     
   SORT FROM(IN1) TO(OUT1) USING(CTL1)                               
//CTL1CNTL DD  *                                                     
   SORT FIELDS=COPY

THE MEMBER TEMP IS DEFINED LIKE THIS 

//IN1      DD DSN=xxx.input,DISP=SHR

Thank you
Krishy
[/code]

Posted: Fri Nov 10, 2006 5:37 am
by dbzTHEdinosauer
INCLUDE : COMPTKEY

// DD DSN=AA.TEST.COMPLAIN.LIST1,DISP=SHR
in the one line member, COMPTKEY, what characters are to the right of 'SHR' til the end of the line?

Posted: Sat Nov 11, 2006 1:39 am
by rahul_kolhe
Hi,
I tried your Jcl and it seems to be working. I tried as it is you have given.

Posted: Wed Nov 22, 2006 6:26 pm
by justaprogrammer
Rahul

In your member COMPTKEY give

Code: Select all

C ALL 70 85 P'=' ' ' 
on command line..save it and then retry your JCL.